Scroll omlaag

Duurzaamheid

Gebruik van recyclebare verpakkingen

Theoni steunt het wereldwijde initiatief om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Onze flessen en de kartonnen verpakkingen zijn van 100% recyclebaar materiaal gemaakt.

Het transport en onze koolstofvoetafdruk

Bij Theoni Natural Artesian Water gaan wij efficiënt om met de beschikbare transportmiddelen. Wij maken gebruik van het reguliere transport van schepen binnen Europa en USA en de onbenutte lege laadruimtes daarbinnen. Hierdoor wordt het transport efficiënt ingezet en bereiken wij onze klanten op een effectieve manier. Onze koolstofvoetafdruk blijft hierdoor zo klein mogelijk.

Onze flessen

Onze Theoni flessen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit: BPA FREE, 100% RPET of PET. Het RPET materiaal bestaat uit gerecycled plastic en is geschikt voor hergebruik.

In vergelijking met de productie van gewone plastic flessen is er voor de productie van RPET flessen:
- 85% minder energie verbruik
- 90% minder water verbruik
- 90% minder koolstof uitstoot

Onze flessen worden als lichtgewicht vervaardigd en hierdoor produceren wij tot wel 50% minder PET afval, dan onze concurrenten.

Leefomgeving – Waarom we nog geen glazen flessen gebruiken

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan en de koolstofuitstoot te verminderen, maken we gebruik van RPET, PET flessen. De productie van glazen flessen kost namelijk drie keer meer energie, dan dat er nodig is tijdens de productie van plastic flessen.

Het transport over land en zee gaat op basis van gewicht. Glazen flessen met water zijn ongeveer 2 keer zwaarder dan RPET flessen. Dat betekent dat voor één container met plastic flessen er 2 containers nodig zijn voor het vervoer van hetzelfde aantal glazen flessen. Met als gevolg dat er ook 2x meer energie nodig is (fossiele brandstof) voor het vervoer!

Een vergelijking van de uitstoot van vrachtvervoer

Ten opzichte van een glazen fles besparen we met elke plastic fles die 1000 km is vervoerd, 3,3mg CO2. Dat betekent een besparing van maar liefst 3,3 ton van CO2 op een miljoen aantal plastic flessen!

Maak het verschil: koop geen glas!

Onze kwaliteit, testen & certificaten

Ons water wordt continue getest om aan de hoogste kwaliteitseisen van de voedselveiligheid te voldoen. Regelmatig controleert de Griekse autoriteit onze bron Goura en de faciliteit volgens de strengste testen en richtlijnen. Onze eigen testmethoden zijn gelijkwaardig aan deze strenge eisen van voedsel- en warenautoriteiten. Volgens deze richtlijnen van de overheid testen wij dagelijks ons water in het laboratorium. Om de meest recente testresultaten in te zien, kun je contact opnemen via e-mail.